Hopp til hovedinnholdet

Vaksinering

Maskon vaksinasjonssystem er utviklet i et nært samarbeid med verdens største lakseprodusenter. Skala Maskons fullautomatiske vaksinemaskin drives av en enkelt operatør og kan vaksinere og sortere opp til 40 000 smolt i timen. Maskinene kan vaksinere singel, dobbel, trippel og intramuskulære doser samtidig.


Den norske oppdrettsnæringen har et årlig behov for omlag 360 millioner vaksinert ørret og laks. I hovedsak utføres vaksinering manuelt og unntaksvis med halvautomatiske maskiner. Nye vaksiner utvikles og bransjen regner med at store andeler av settefisk må vaksineres 2 – 3 ganger. (PD-vaksiner og DNA-vaksiner). 

Maskon har utviklet en automatisk vaksineringsmaskin som kan betjenes av en enkelt operatør. Den skal håndtere settefisk i størrelseintervall 35 - 170 gram. Maskinen skal singularisere og orientere en bedøvd fiskebatch, samt ved hjelp av maskinsyn sikre en korrekt vaksinering. Maskinen er brukervennlig, driftsikker, og designet for å ivareta hensynet til hygiene, og dyrevelferd. Maksimal kapasitet for den største enheten er opp til 40.000 smolt i timen.

Mer enn 85 anlegg levert til inn- og utland

Det har vært vist stor interesse for denne løsningen i inn- og utland. I løpet av kort tid er mer enn 85 vaksineringsenheter solgt. Bl.a til: Salmar, Marine Harvest, Lerøy, Sævareid, Flatanger, Smøla, Sundsfjord smolt og Wingvax. Et helt nytt resirkuleringsanlegg er levert til Skottland, Marine Harvest Lochailort. 

I Latin Amerika har Skala Maskon inngått samarbeide med PHARMAQ AS som via sitt datterselskap PHARMAQ AS Technika SpA vil stå for salg og service på Maskons vaksineløsninger. Den første enheten i Latin Amerika er levert til AquaChile.

For mer informasjon om Maskons vaksineringssystem, se produktblad. 

Ved SalMar Follafoss har det nå blitt gjennomført en vellykket første test av Skala Maskons nye vaksineløsning, hvor 15 000 fisk ble vaksinert med DNA-vaksinen. I løpet av uke 7 skal 400 000 fisk vaksineres på samme måten.

Mer informasjon

Jon Anders Leikvoll

Daglig leder

+47 916 46 515

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)


Produktblader:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.