Hopp til hovedinnholdet

Vaksinering

Maskon vaksineringssystem – Revolusjonerer og effektiviserer vaksineringen av fisk!

Maskon vaksineringssystem er utviklet i et nært samarbeid med verdens største lakseprodusenter. Skala Maskons fullautomatiske vaksinemaskin drives av en enkelt operatør og kan vaksinere og sortere opp til 40 000 smolt i timen. Maskinene kan vaksinere singel, dobbel, trippel og intramuskulære doser samtidig.


Den norske oppdrettsnæringen har et årlig behov for omlag 360 millioner vaksinert ørret og laks. I hovedsak utføres vaksinering manuelt og unntaksvis med halvautomatiske maskiner. Nye vaksiner utvikles og bransjen regner med at store andeler av settefisk må vaksineres 2 – 3 ganger. (PD-vaksiner og DNA-vaksiner). 

Maskon har utviklet en automatisk vaksineringsmaskin som kan betjenes av en enkelt operatør. Den skal håndtere settefisk i størrelseintervall 35 - 170 gram. Maskinen skal singularisere og orientere en bedøvd fiskebatch, samt ved hjelp av maskinsyn sikre en korrekt vaksinering. Maskinen er brukervennlig, driftssikker, og designet for å ivareta hensynet til hygiene, og dyrevelferd. Maksimal kapasitet for den største enheten er opp til 40.000 smolt i timen.

VX-4, VX-8 & VX-16

Fordelene med Maskons vaksinemaskiner er:

 - Lett å integrere, lett å bygge ut

- Svært høy vaksinekvalitet

- En operatør, enkel betjening og høy oppetid

- Automatisk vektsortering og utsortering

- Overvåking, service og support

(For flere detaljer, les vedlagt brosjyre i info.boks).

Høy effektivitet som komplett løsning

Med Maskons bedøver og bufferkar vil tilførselen av fisk til vaksinemaskinen gå helt automatisk. Vi bruker data fra visionsystemet til å beregne gjennomsnittsvekta på fisken og ut fra de opplysningene vet vi hvor mye fisk som skal inn til vaksinemaskinen.

Systemet veier fisken inn til bedøveren, og får på den måten en veldig nøyaktig mengde fisk fra bedøveren hele tiden. Tilførselen av fisk til bedøver gjøres ved hjelp av en arkimedes skrue. Det gir oss mulighet til å regulere hastigheten, og starte og stoppe tilførselen veldig hurtig.

Archimedesskruen er dessuten en meget skånsom mot fisken når den transporteres. Vår bedøver består av 2 kammer, det gjør at du ikke får driftsstans når en skal bytte bedøvelse. Bufferkar og bedøver kommuniserer direkte med vår vaksinemaskin, slik at vi ikke får begrensede grensesnitt.

Ved SalMar Follafoss har det nå blitt gjennomført en vellykket første test av Skala Maskons nye vaksineløsning, hvor 15 000 fisk ble vaksinert med DNA-vaksinen. I løpet av uke 7 skal 400 000 fisk vaksineres på samme måten.

Mer informasjon

Jon Anders Leikvoll

Daglig leder

+47 916 46 515

(Fjern SPAMFILTER fra adressen)


Produktblader:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.